LED-UV-droging op Ryobi offsetpers bij Label Products

Published on: 6 May 2021 Back to news

 

LED-UV-droging zit in de lift vanwege de vele voordelen die deze technologie met zich meebrengt. Vooral ook door de eenvoudige ombouw van een traditionele offsetpers naar LED-UV maken steeds meer drukkerijen de overstap. Dat is exact wat ze bij het in Waregem gevestigde Label Products gedaan hebben. Daar draait sinds een tijdje een Ryobi 526 GX offsetpers met Sadechaf LED-UV-droging.

 

Sneller produceren dankzij UV-droging

 

Steeds meer printmediabedrijven maken de omschakeling naar UV-inkten. Door UV-droging komt het drukwerk droog uit de pers, waardoor het meteen afgewerkt kan worden zonder kans op smetten. Het resultaat? Een snellere en hogere productie op de pers, aangezien men bij heen- en weerdruk direct kan keren zonder het risico te lopen dat de inkt gaat overzetten. Het drukwerk ziet er bovendien mooier uit, omdat er geen inktvervuiling is in de pers. Vooral op papiersoorten waar het drogen van de inkt langer duurt, maakt UV-droging een wereld van verschil.

 

Zo is het exact gebeurd bij Label Products, waar de vraag naar labels en etiketten jaarlijks stijgt. Het bedrijf koos ervoor om met Sadechaf hun Ryobi 526 GX offsetpers om te bouwen naar UV-droging. Ryobi persen zijn zeer compact in verhouding met andere persen, dus veel plaats om nog iets extra’s in te bouwen is er niet. De Sadechaf LED-UV-unit is door de kleine omvang als het ware gebouwd voor deze pers. Ze is watergekoeld en produceert ozon noch warmte, dus de noodzakelijke afsluiting die je bij UV-lampen hebt, was hier niet nodig. En dat is dan weer beter voor het milieu.

 

Langere levensduur

 

LED-UV verbruikt tot 80% minder dan conventionele UV-lampen, maar is toch krachtiger. Meer nog: waar UV-lampen een gemiddelde levensduur hebben van 2.000 uren, is dat bij LED-UV meer dan 20.000 uren. Een bijkomend voordeel van UV-droging is dat de gebruikte inkten minder snel uitdrogen in de pers. Rollen en inktbakken moeten tijdens de week niet gewassen worden, goed voor flink wat tijdwinst.

 

Kunststof en thermische labels bedrukken

Nog een voordeel: dankzij LED-UV-droging kan je bijna elke drager bedrukken. Papier en kunststof door elkaar verwerken zonder omstelling op de pers is perfect mogelijk, net als thermische labels drukken. Ook poederen behoort tot het verleden… toch wel fijn (en gezonder) om aan een propere machine te werken.

To improve your user experience, we use cookies. By using our site, you agree to these cookies? no problem!